Ons brood

Klik hier voor de lijst met ons broodassortiment.

 

Kapelleke Wit, Koningsbruin en Boergondisch Vloers, zo heten een aantal van onze desembroden. Genoemd naar het leven om ons heen. Deze desembroden worden gebakken volgens het procedé van de ‘Pain Tradition’. Dit is een beschermde kwaliteitsaanduiding in Frankrijk voor brood dat eerlijk en ambachtelijk wordt bereid. Dit procedé bevat vijf wezenlijke aspecten: zuivere ingrediënten, desem van wilde gisten, een lange rijstijd, een mooie ‘coup de lame’ en een stenen vloeroven.

Desembrood ‘Pain Tradition’ bevat alleen tarwe, water, desem, zout en eventueel extra granen en zaden.De rijstijd van het deeg is behoorlijk lang, meer dan 10 uur. Voordat het brood de oven ingaat krijgt het een ‘coup de lame’. Dit is een inkeping die het brood zijn rustieke uitstraling geeft.

Onze broden worden gebakken op een stenen vloer. Door deze werkwijze krijgt het brood zijn luchtige kruim met een open structuur en een onweerstaanbare korst.